fbpx
Photo by Tim Cooper on Unsplash

Nordic Simulatorsin tavoite

Olet varmasti kuullut sanonnan – harjoitus tekee mestarin ja mestari harjoittelee aina.

Meillä Nordic Simulatorsilla on aina ollut hyvin selkeä tavoite – olla mukana luomassa maailman parasta koulutusta, niin simulaattoreiden kuin tallennejärjestelmien kautta. Meille on myös tärkeää, että saamme olla mukana organisaatioiden koulutuksissa enemmän kuin kerran, niin sanotusti koko uran matkan.

Voimme ajatella ammattilaisten kouluttautumista aikajanana. Kaikki alkaa oppilaitoksista, joissa pääsemme ennen kaikkea harjoittelemaan task-tyyppisesti sekä toivottavasti myös simuloiden.

Mukana treeneissä on paljon erilaisia hoitotyön harjoittelun apuvälineitä iv-käsistä ilmatien hallintaan. Loput tiedosta tulee kirjoista sekä kentältä työharjoitteluista. Valitettavan usein ajatellaan, että kun työtä tehdään päivästä toiseen, ei harjoitusta tarvita säännöllisesti. On kuitenkin elintärkeää, että organisaatiot tarjoavat ammattilaisilleen mahdollisuuden treenata kädentaitoja, kommunikaatiota sekä hätätilanteita tasaisin väliajoin, turvallisessa ympäristössä, harjoittelematta potilailla.

Toiston tärkeys

Kuinka usein on tarpeeksi? Tutkimukset kertovat meille, että opittu tieto, ilman kertausta katoaa mielestämme jo kuukauden kuluttua. Tämä on todella nopea tahti. Toisto on tärkeä oppimisen apuväline, koska se auttaa siirtämään taidon tietoisesta alitajuntaan. Toiston avulla taitoa harjoitellaan ja harjoitellaan ajan myötä ja se muuttuu vähitellen helpommaksi.

Oppimisprosessi on hidasta sitoutumista ideoihin; vähitellen sitoutuminen kasvaa kriittiseen massaan, jolloin oppilas todella omaksuu idean. Toistamisella on merkitystä, koska se voi nopeuttaa ja syventää sitoutumisprosessia. Jos oppimisen laadusta pidetään huolta, toistuva sitoutuminen olisi tietoisesti sisällytettävä kursseihin ja päivittäiseen opetukseen. Tämän tekeminen on haasteellisempaa kuin miltä se kuulostaa.

Uutta oppimista on toistettava ja vahvistettava, jotta se todella muistetaan ja ymmärretään. Muistot muodostuvat aivojen hermosolujen välisinä linkkeinä, jotka muodostuvat, kun reittiä käytetään useita kertoja.

Me autamme

Onnistuneen harjoituksen luo ennen kaikkea kokenut ja supporttaava kouluttaja, mielenkiintoiset caset sekä ihmiset. Sitä ei aina uskoisi, mutta välineistö, kuten simulaattorit ovat siinä mielessä toissijaisia. Hyvällä varustelulla saadaan kuitenkin aikaan sellainen kokonaisuus, joka tukee oppimista ja treenaajien itsevarmuutta ja tätä myötä parantaa loppupeleissä aina potilasturvallisuutta.

Hyvällä varustelulla tarkoitetaan laadukasta ja kestävää, helppokäytöistä sekä turvallista. Nordic Simulators tarjoaa laajan valikoiman erinomaisia koulutuksen apuvälineitä simulaattoreista erilaisiin tilaratkaisuihin. Pitkäaikais, -ja vanhuspuolen ammattilaisille meillä on tarjota TERI vanhustenhoidon simulaattori. Akuuttipuolella harjoituksia täydentää Gaumardin ja Nasco Healthcaren laadukkaat tuotteet.

Haluamme tehdä osamme, jotta terveydenhuoltoalan ammattilaiset kokevat onnistumisia ja parantavat ammatillista itsetuntoaan ja sitä myötä potilasturvallisuutta.

%d bloggaajaa tykkää tästä: